OTDR udstyr

Dag til dag levering

Egen produktion

Kundespecifik løsninger

Stort lager af standardprodukter

Besøg vores nye WEBSHOP


Udstyr til OTDR testing

Hos 6X International har vi et stort sortiment til udførelse af OTDR testing. Du finder vores udvalg og nærmere specifikationer omkring produkterne i vores katalog – du er også meget velkommen til at kontakte os på +45 4570 7077 eller på info@6x.dk for at høre mere.

OTDR (Optical Time-Domain Reflectometer) testing

Pålidelige og tilgængelige fiberforbindelser er alfa og omega, for at have et fornuftigt kørende netværk. For at kunne vurdere netværkets tilstand, er der behov for nøjagtige og hurtige testmetoder og udstyr. OTDR (Optical Time-Domain Reflectometer) er et stærkt værktøj til at teste optiske fiberkabler.

Hvad er en OTDR og hvordan virker det?

OTDR bruges til at teste nyinstallerede fiberforbindelser, for at finde eventuelle fejl på forbindelsen. Formålet med OTDR er at identificere, lokalisere og samt måle på et hvilket som helst sted på en fiberoptisk forbindelse. Det fungerer ligesom et ekkolod – dvs. der sendes puls langs fiberen og afventes et retursignal. Baseret på dette beregner instrumentet fiberdæmpning, ensartetheden, splidse- og konnektortab, samt giver visuelle grafer (en graf, der viser den optiske kraft i dB set i forhold til fiberens længde).

Hvor kan OTDR testing bruges?

Overordnet set findes der to vidt forskellige fiberoptiske applikationer: OSP (Outside Plant) og lokalkabling. Brugen af OTDR varierer alt efter situation. Ved en OSP løsning med mange splidsninger er OTDR uundværlig, og anvendes ofte til at sikre, at fiberkablet ikke er blevet beskadiget under installationen, og at hver splids er lavet korrekt. Samtidig bruges værktøjet også til fejlfinding, f.eks. bruges det til lokalisering af kabelbrud.

Hvordan anvendes udstyret?

OTDR testing foretages enten ved brug af et lanceringskabel eller med et lanceringskabel og et modtagekabel. Alt efter anvendt metode opnås forskellige resultater.

For at få mest mulig gavn af instrumentet, er det vigtigt, man sætter sig godt ind i, hvordan det fungerer, samt får valgt de rigtige måleparametre og forstår at aflæse data. Når først du forstår at bruge udstyret, er du godt klædt på i forhold til at lokalisere og afhjælpe problemer i et netværk.

6X International leverer OTDR til flere forskellige fibertyper og bølgelængder. Kontakt os på +45 4570 7077 for at høre nærmere.

Kontakt os på telefon +45 45 70 70 77 eller på info@6x.dk